Kosten Mediation

Kosten van Mediation?

De totale kosten van een mediation traject hangen af van het aantal gesprekken. Gemiddeld zijn er circa drie tot maximaal vijf sessies nodig van 1,5 tot 2 uur. Dit is mede afhankelijk hoe u met elkaar 'on speaking terms' bent. Een procedure bij de rechtbank duurt vaak meer dan een half jaar. Vaak betalen partijen beiden de helft van de kosten. Ook een andere verdeling van de kosten is mogelijk. Ons tarief bedraagt Euro 150,00 exclusief BTW per gesprek van circa 1,5 uur. Hierin zijn alle opmaak, berekeningen en opstelling convenant en ouderschapsplan inbegrepen. Daarnaast bieden wij ook mediationpakketten aan. Hierin zijn standaard 5 gesprekken inbegrepen en de vaste griffiekosten van de rechtbank. 


Een aantal zaken biedt Jungen Mediations en echtscheidingsbemiddeling kosteloos aan:


•Introductiegesprek

•Kindgesprek

•Evaluatiegesprek


Rechtsbijstandsverzekering


Een aantal rechtsbijstandsverzekeraars vergoeden de kosten van mediation. Indien dit in uw geval van toepassing is, kunt u dit terugvinden in uw polisvoorwaarden of u kunt contact opnemen met uw verzekeraar.


Subsidie van de Raad voor Rechtsbijstand


In sommige gevallen worden de kosten voor mediation voor een gedeelte vergoed door de overheid. U heeft dan tot een bepaalde inkomens- en vermogensgrens recht op gesubsidieerde mediation. Dit wordt ook wel een mediation toevoeging genoemd. U betaalt dan een eigen bijdrage, afhankelijk van uw inkomen is dat minimaal € 50,00. Voor meer informatie over gesubsidieerde mediation kunt u terecht op de website van de Raad voor Rechtsbijstand. Alleen particulieren komen hiervoor in aanmerking.


U kunt vrijblijvend telefonisch contact opnemen, via het online contactformulier of per e-mail info@Jungenmediations.nl


Ons kantoor


Jungen Mediations, Training & Coaching

Oliemolenstraat 60

6416 CB Heerlen


Tel. 06-53616031

E-mail: Info@Jungenmediations.nl

Copyright © All Rights Reserved